SÅDAN SLIBER JEG DINE KNIVE
Herunder kan du se de forskellige trin i slibeprocessen.
Jeg bruger en Tormek T8 vådslibemaskine og en Wicked Edge, når der stilles høje krav til en helt bestemt fastlagt vinkel på knivsæggen på begge sider af knivbladet. Til håndslibning bruger jeg japanske vådslibesten. Desuden benyttes "stropping" på læder påført ultrafint polermiddel.
På fotografiet herunder ser du en nyslebet knivsæg gennem et elektronmikroskop. Den omtalte foldning ("skæg"), der er fremkommet på grund af slibningen, er her meget tydelig. På engelsk kaldes foldningen en burr.
Selv om man har slebet kniven efter alle kunstens regler og denne "burr" endnu ikke er blevet fjernet på korrekt vis, så fungerer kniven dårligt. Derfor er en stor del af hemmeligheden bag slibning af alt skærende værktøj at opbygge denne foldning og derefter fjerne den på korrekt vis, så kun den ultraskarpe vinkel, man har valgt, står helt rent tilbage. Først da er kniven lynende skarp.
På fotografiet herunder ser du en superskarp knivsæg uden skæg/burr gennem et elektronmikroskop.