KNIV & STEN

Kniv & sten tilbyder professionel slibning af alle slags knive, sakse og andet skærende værktøj. 



50-70 kr. pr. kniv for de fleste almindelige knive

Pris kan variere lidt afhængig af knivens størrelse, tilstand, dine ønsker og behov.


LAV EN SLIBEAFTALE:

  1. Ring eller SMS og lav en aftale.
  2. Kom forbi med knivene pakket ind i et viskestykke og derefter lagt i en pose eller et net sammen med navn og telefonnummer.
  3. Hent knivene senere samme dag eller når det passer dig bedst.

Sådan slibes dine knive:

Dine knive slibes på de fineste japanske vådsten og diamantsten. De fleste almindelige køkkenknive slibes først på en langsomt roterende keramisk vådsten (korn 220, 1000 og japansk sten med korn 4000). Oftest slibes i kombination med håndslibning på mellem- og finkornede japanske sten på korn 400-8000. Til slut en "stropping" på naturlæder imprægneret med en speciel slibepasta, for at fjerne mikro-æg og gøre polere skæret til ultraskarpt og spejlblankt.


3 gode grunde til at få dine dine knive slebet

  1. Langt større arbejdsglæde - du får et lille dopamin-flush hver gang du med lethed fører kniven igennem skindet på en tomat uden mindste modstand.
  2. 'Køb-og-smid-væk-kultur' erstattes af bæredygtig omtanke, hvis du kunne finde på at købe nye knive, fordi dine gamle er blevet uskarpe.
  3. Øget sikkerhed med en skarp kniv frem for en sløv.

Gode råd om knive

Der er er flere ting du selv kan gøre for at bevare dine knives skarphed længst muligt: 

Se denne meget informative video om hvordan du holder dine knive skarpe længst muligt efter at de er blevet slebet:

  1. Brug aldrig opvaskermaskinen til dine skarpe knive, for så mister de hurtigt deres skarphed.
  2. Brug ikke et skærebræt i hårdt træ, for det bøjer æggen.
  3. Lær at bruge et strygestål korrekt og anskaf dig evt en læderstrop imprægneret med slibepasta til at stryge kniven henover inden du begynder arbejdet i køkkenet. Det kan vedligeholde knivens skarphed i lang tid.
  4. Hvis din kniv-magnetskinne er af metal, så vær forsigtig med at "klaske" knivene op på den eller vride dem af henover skæret, når du tager dem, for du risikerer at bøje det yderste tynde metal på skæret, og derved mister de hurtigt skarpheden.

VIL DU SPØRGE OM NOGET?

Egebakken 18
DK 5260 Odense S